I denne bloggen tar jeg for meg fotografering på Rudskogen. Rudskogen motorsenter ble i 2006 valgt som hovedanlegg for motorsport i Norge.

I tillegg til asfaltbane for racing og roadracing er det også en internasjonal gokartbane.
Depoet på Rudskogen er stort, lett og få oversikt over alle teamene .
Her er også et stort garasje anlegg som mange velger å bruke.
Det er lett og gå å fotografere nærbilder av det som skjer i depoområde.

Det fine med Rudskogen er de to bruene som fører inn på indre bane, det gjør det lett å få tilgang til svingene der det ofte skjer dramatikk.
Første sving etter start er jo et godt utgangspunkt .Den er ganske brutal med en del fine løft over curbs og ganske trangt da alle skal inn i en rask høyresving.
Det er mulig å stå på indre bane å få god oversikt av startfeltet, men jeg føler jeg blir veldig låst da jeg ikke kommer ut før heatet er ferdigkjørt. En annen utfordring er sola tidlig på formiddagen, litt vrien med sterkt motlys.
Derimot så liker jeg meg veldig godt på indre område som gir meg tilgang til bilene som kommer ut av tårnsvingen og på vei ned mot slakter`n På hele det strekket har jeg fin kontakt med bilene, kan panorere og få til fine nærmest portretter av bilene.

Svingen som kalles Slaktern er brutal hvis man ikke treffer med innbremsinga, alltid noe dramatikk i den svingen som krydrer bilde av bilene.En annen fordel med den svingen er at man har veldig nærkontakt med bilen. Jeg arbeider som oftest med en kort zoom på kameraet i den svingen. Ut av slaktern skal bilen over et krøn og inn i en venstresving som også kan gi fine bilder.
Jeg pleier å stå slik at jeg får bilene rett i mot meg meg , ei telelinse på kameraet gjør at jeg får fine bilder av bilene ut av svingen.
Siste sving på Rudskogen er en lang høyresving som gir mulighet for å panorere og få fine nærbilder av bilene.
Nå har jeg tatt for meg de svingene jeg syns gir meg lettest tilgang til bilene, det er mange andre fine svingkombinasjoner, men da må jeg ut på litt lange gåturer og mister dermed mulighet for en kort tur i depo, mye skjer der underveis i et løp også.
Alltid hyggelig mottatt på Rudskogen ,trivelige og hjelpsomme folk overalt.
Tekst og foto
Terje Tytlandsvik